Πληροφορίες για τους επαγγελματίες των Γραφικών Τεχνών

Αγαπητοί επισκέπτες,

στην ενότητα αυτή θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστά κάποια πράγματα, τα οποία ενδεχομένως να σας φανούν ενδιαφέροντα και χρήσιμα:

- Αν ανατρέξετε στην ενότητα Εξοπλισμός της ιστοσελίδας μας, θα διαπιστώσετε οτι διαθέτουμε όλα αυτά που χρειάζονται για να δικαιούμαστε τον χαρακτηρισμό Κάθετη Μονάδα Γραφικών Τεχνών. Αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, σημαίνει για εσας χαμηλότερα Κοστολόγια, σταθερή Ποιότητα και φυσικά γρηγορότερη Παράδοση, αφού όλα τα στάδια των εργασιών από τους διαχωρισμούς, την εκτύπωση , τα φινιρίσματα, την μεταποίηση (όπου υπάρχει), την βιβλιοδεσία και την κοπή γίνονται στην μονάδα μας και ελέγχονται απόλυτα.

- Το ζήτημα των τιράζ δεν είναι κάτι που πρέπει να σας απασχολεί ή να σας κάνει να διστάζετε. Μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε ακόμη και για πολύ μικρά τιράζ, αρκεί να μας το ζητήσετε για να σας κάνουμε την καταλληλότερη προσφορά. Ωστόσο, γνωρίζετε κι οι ίδιοι πως τα μικρά τιράζ, στη μεγάλη τους πλειονότητα, συμφέρει να γίνονται με Ψηφιακή εκτύπωση.

- Οι διαχωρισμοί των χρωμάτων γίνονται με μια σύγχρονη ολοκληρωμένη γραμμή παραγωγής λιθογραφικών πλακών ( C.T.P. + εμφανιστήριο) Presstek, τεχνολογίας 2005, με όλα τα γνωστά πλέον πλεονεκτήματα της ψηφιακής αναπαραγωγής των τσίγκων σε θέματα ακρίβειας, ευκρίνειας, πιστότητας χρωμάτων και γενικότερα υψηλής ποιότητας εκτύπωσης Offset.

- Οι εργασίες που θα επιλέξετε να φέρετε στη μονάδα μας, καλό θα είναι να μετατρέπονται στα τελικά τους αρχεία σε format *.pdf (Press Quality) και με τα κείμενα που εμπεριέχονται να έχουν μετατραπεί σε “Curves ή Outlines” (διανυσματικά στοιχεία). Επίσης, τα κείμενα με δυνάμεις χρώματος C:0 M:0 Y:O K:100 , είναι σημαντικό να είναι μαρκαρισμένα σαν: “Overprint”

- Για τις εργασίες που πρόκειται να τυπωθούν με χρώματα PANTONE, καλό θα είναι να είναιήδη δηλωμένα σαν PANTONE στα ηλεκτρονικά αρχεία του προγράμματος δημιουργίας τους και κατά συνέπεια και στα τελικά PDF αρχεία που θα μας φέρετε.

- Σε περιπτώσεις πολυσέλιδων εντύπων με βιβλιοδεσία “Καρφίτσα ή Ράχη”, αρκεί να μας επισυνάψετε τα *.pdf αρχεία σας σελίδα σελίδα (με τοποθετημένα τα σημάδια κοπής) και θα αναλάβουμε εμείς να κάνουμε για λογαριασμό σας το ηλεκτρονικό montaz.

- Δεδομένου οτι πέρα από την ποιότητα και το κόστος, επιπλέον και ο χρόνος μετράει πολύ στην εποχή μας, σας εγγυώμαστε το ελάχιστο απαραίτητο του χρόνου παράδοσης, που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και το . . . Αυθημερόν !

. . . και μια ενδιαφέρουσα παροχή !

Ειδικά για εσάς τους επαγγελματίες που θα επιλέξετε να συνεργαστείτε μαζί μας και ειδικά για δουλειές που απαιτούν τη δημιουργία καλουπιού (κοπτικού), σας προσφέρουμε τη χρήση κάποιου ήδη υπάρχοντος καλουπιού από την τεράστια συλλογή μας, στο 20% της τιμής που θα κόστιζε ο σχεδιασμός κι η παραγωγή του , αν κάποιος το έφτιαχνε από την αρχή !

Επιπλέον, θα σας παρέχουμε και το ηλεκτρονικό Vector (διανυσματικό), προκειμένου να προσαρμόσετε εύκολα και γρήγορα τη μακέτα σας στο κοπτικό της επιλογής σας !

Επιλογή που μπορείτε να κάνετε από έναν έτοιμο τυπωμένο κατάλογο με πλήθος έτοιμα τυπογραφικά καλούπια για πολλές χρήσεις, όπως folders εγγράφων, προσκλητηρίων, αυτοκόλλητων συσκευασίας, κουτιών κι εφαρμογών συσκευασίας και πολλά άλλα.

Οι μετεκτυπωτικές εργασίες που αναλαμβάνουμε είναι οι εξής:

Επεξεργασία / Μεταποίηση:
- Αρίθμηση
- Πίκμανση
- Δίπλωμα
- Κοπή
- Τρουξ
- Περφορέ
- Συρραφή
- Τρύπημα (τρυπάνι)
- Γωνιοκοπή (στρογγύλεμα άκρων)
- Σύνθεση (σελιδοποίησης)
- Συγκόλληση σε Μπλοκ
- Καλούπι / Στάντζα
- Συγκολλήσεις διάφορες
  (κουτί συσκευασίας, stands, κ.ά.)
- Χάραξη αυτοκόλλητου
  (σε σχήμα καλουπιού)
- Λαμινάρισμα
Φινιρίσματα:
- Επίστρωση Βερνίκι Glossy
- Επίστρωση Βερνίκι Mat
- Επίστρωση UV
- Πλαστικοποίηση Glossy
- Πλαστικοποίηση Mat
- Τοπικό Βερνίκι
- Τοπικό UV
- Εκτύπωση 5ου, 6ου, κλπ.   χρώματος
- Χρυσοτυπία / Ασημοτυπία
- Βαθυτυπία / Αναγλυφοτυπία
Βιβλιοδεσία:
- Καρφίτσα
- Ράχη κολλητή
- Ράχη δετή
- Σπιράλ
- Χειροτεχνίας
- Σκηρό Εξωφύλλο