Ιστορικό

Η Petridis Print εισήλθε στο χώρο των Γραφικών Τεχνών το 1984, με διακριτικό τίτλο “ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ” και με λογότυπο το χαρακτηριστικό "πενάκι".

Αν και πρωτοεμφανιζόμενη επιχείρηση, κατάφερε με μελετημένες επιλογές σε εξοπλισμό, προσωπικό και πολιτική πελατών να γίνει γνωστή στον κλάδο της Λιθογραφίας - Τυπογραφίας.

Οι συνεχεχόμενες επενδύσεις σε τεχνογνωσία αλλά και σε τεχνολογία, ο σχεδιασμός και η παραγωγή καινοτόμων προϊόντων τυπογραφίας για την εποχή τους, καθώς και η δογματική πολιτική παρεχόμενης ποιότητας στους πελάτες της, άρχισαν σιγά σιγά να επιφέρουν εκτός από αναγνωρισιμότητα, επιπλέον και νέους πελάτες.

Επακόλουθο, όπως ήταν φυσικό, το όνομά της να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις προτίμησης, ειδικά των επαγγελματιών των Γραφικών Τεχνών, οι οποίοι εισρέουν πλέον όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από ολόκληρη τη Μακεδονία και όχι μόνο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι από το διάστημα 1998 - 2005, αποκτά έναν άτυπο επιπλέον διακριτικό τίτλο, ενδεικτικού του υψηλού προφίλ παρεχόμενης ποιότητας, αυτή του  ... “ Τυπογραφείου των Διαφημιστών ” !

Το 2007, θεωρείται ένας νέος σταθμός στην ιστορία της επιχείρησης. Η αλλαγή έδρας κι εγκαταστάσεων έγινε επιτακτική δεδομένου οτι οι ανάγκες της παραγωγής διαρκώς αυξάνονταν. Στον ήδη πλούσιο μηχανολογικό εξοπλισμό, θα ερχόταν να προστεθεί επιπλέον και μια νέα 4χρωμη HEIDELBERG SM 74 και μια συγκολλητική μηχανή. Έτσι η Petridis Print μεταφέρεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, σ΄έναν χώρο υπερδιπλάσιο των παλιών της εγκαταστάσεων, όπου εδρεύει και μέχρι σήμερα.

Η μεταφορά αυτή, καθώς και ο εμπλουτισμός του εξοπλισμού της, σηματοδότησε μια γενικότερη αλλαγή στην επιχείρηση, η οποία μεταξύ άλλων, επέφερε ανανέωση και στο λογότυπο της. Το παλιό εμπορικό σήμα, αντικαταστάθηκε από ένα νέο μοντέρνο , δυναμικό και απόλυτα αντιπροσωπευτικό του αντικειμένου της αλλά και της δυναμικής της.

Η ανανέωση αυτή, βέβαια, δεν άλλαξε καθόλου την φιλοσοφία της σε ότι αφορά τον επαγγελματικό τρόπο λειτουργίας της, τη διαρκή επαγρύπνηση της για τεχνολογία και τεχνογνωσία, τις προδιαγραφές των προϊόντων & των υπηρεσιών της  και φυσικά ούτε τη συνέπεια και την καλή της πίστη απέναντι στους πελάτες της.

Έτσι, παρ΄ όλες τις δυσκολίες των καιρών, όλοι εμείς εδώ στην Petridis Print συνεχίζουμε απρόσκοπτα μέχρι και σήμερα, πέρα από την καλή Ποιότητα, τις καλές Τιμές και τις γρήγορες Ταχύτητες, να βάζουμε στη δουλειά μας και . . . μεράκι !

. . . κάτι που κάναμε από την αρχή , . . . κάτι που θα κάνουμε για πάντα !